Step by Step
Van egy város az álmok szélén

Sziasztok, Mézik!

Egy 18 éves lány blogján jártok, aki tanítónak tanul, igazából pedig egy bankban szeretne dolgozni. Szeret a párjával lenni, sminkelni, sorozatokat nézni és énekelni. Az egyetemet még csak most kezdte, de már utálja. A karácsony a kedvenc ünnepe. Az olvasás régen mindennapos volt nála, most szeretné elérni, hogy ismét visszaszokjon rá.
Halhatatlanok sorozat. Heartland. Game of Thrones. Pocok. Gingerbread latte. Karácsony. Gyertyák. Állatok. Gyerekek. Romantika. Család. Pszichológia.

Limonadee

 
Álmodj velem ébren
 

Seholország

013.

2016.09.27. 18:51, Limonadee

tattoo, love, and couple kép

012.

2016.09.24. 12:27, Limonadee

autumn, trees, and golden kép

Mézikék!

Tegnap volt életem első gyakorlata. Reggel háromnegyed nyolcra elmentünk a gyakorlóiskolába, majd mindenkit beosztottak kettesével. Én nagyon megörültem, mert pont azzal a lánnyal voltunk, akivel együtt szoktunk mászkálni. Eredetileg a 4/A-sokkal lettünk volna, viszont az egyik tanitó bejelentette, hogy át kellene menni a C-sekhez. Gondoltam, miért is ne, elvileg a csoporttársammal is tudtunk volna beszélni.

Egyértelműen nem így lett. Szinte egész nap jó, ha 10 perceket beszéltünk. Viszont mázli, hogy volt ott még egy asszisztens (ki mondjuk nem feltétlen értett a gyerekekhez, mert a suliban nem is az a dolga, hogy velük legyen), akivel legalább tudtam beszéletni. Meg a gyerekekkel, természetesen. Mindegyikük annyira édes volt!

Végül felértünk a botkőre - ert hogy amúgy ez egy sportnap volt, különböző állomásokkal -, ahol együtt lehettünk picit a csoporttal, tudtam pár szót váltani a barátommal is, amikor is odajön hozzám az egy tanító, hogy menjek oda a kicsikhez, mert elmennek a tanítókkal. Igen, egyedül maradtam 17 4-essel, meg egy olyan asszisztenssel, aki sosem foglalkozott még gyerekekkel és nem is értett hozzájuk. És mivel ő volt a főnök, ezért nem mondhattam azt, hogy oké, akkor odahívom a barátomat és az egyik haverját, hogy legalább játszanak a kicsik a kötélen, nem lesz baj, mert nem, az úgy nem szabályos, mit képzelek.

Szerencsére egy órával hamarabb elindultunk, mint a többiek, mert már nagyon nem lehetett a gyerekekkel bírni - hogy is lehetne, ha egyszerűen csak le akarjuk ültetni őket. Gyerekek, az sosem fog működni. Nem mondom, hogy zökkenőmentes volt a nap, de mindenesetre nagyon jól eltelt. Kellemesen elfáradtam. Amit persze  barátnőm és a pasija meg anyóskám úgy gondolt, elég ok arra, hogy azt mondhassák, nem lennék jó tanító, mert mi lesz velem, ha minden nap ezt kellesz csinálnom? Hát, mondjuk semmi, mert nem minden nap kellesz 17 gyereket 10 kilométeren végigkísérgetnem, ami engem is lefáraszt, nem hogy őket.

Mindenesetre, a gyerekek csodálatosak voltak, nagyon megszerettem őket, és úgy tűnt, ők is engem. Folyamatosan azt mondogatták, hogy legyek én a matektanár, mert milyen kedves vagyok. Szóval nagyon pozitívan telt a nap. És mikor elköszöntem, mindenki megölelt. Olyan hihetetlenül erős pozitiv energiával jöttem el az iskolából, hogy azt el sem tudjátok képzelni. És akadt egy udvarlóm is~

Miután eljöttem a suliból elmentem Pocokékért a botkőre, majd később találkoztunk még a barátnőmmel is meg a barátjával. Jó kis délután volt~

És volt még egy kis időnk egymásra Pocokkal még ez előtt dolog előtt, és végre tudtunk egy kicsit bújni. Sokat nevettünk, már nem is tudom, hogy pontosan min is, de nem is lényeg. Csak szeretem. És alig várom, hogy több ilyen alkalom legyen. Nagyon sokat jelent nekem az ilyen, főleg mostanság. Valahogy most minden apró dolgot sokkal jobban tudok értékelni, mint eddig. És még csak azt sem tudom mondani, hogy nem bízom meg benne, mert mostanság valahogy egyre jobban érzem, hogy de, képes vagyok rá, annak ellenére is, hogy mik történtek. 

Tudom, hogy szükségem van rá, és azt is, hogy neki is rám. És klisés, tudom, de egy ölelés olykor tényleg sokkal többet jelent, mintha fél órán keresztül azt magyarázná nekem, hogy miért is szeret. Tegnap pedig egyszerűen nem tudtunk egymásnak búcsút mondani, ha már indulásra készen is állt, utána visszafordult még egy ölelésre, még egy puszira. Az ilyen pillanatokért bármit megadnék

011.

2016.09.18. 17:39, Limonadee

college, education, and student kép

Mézik!

Már annyira rég óta le akartam nektek írni, mi újság, igazság szerint egész héten arra vártam, hogy végre kiírhassam magamból, mit is gondolok az egyetemmel kapcsolatban. Az ok pedig, amiért eddig halogattam, hogy meg akartam várni a hét lezárását, hogy teljesen objektivan lássam, és mindenről, ami fontos, be tudjak számolni.

Leginkább az egyetemről lesz szó, mert hát ezen a héten volt az elő hetem és... Az első nap nem volt feltétlen a legjobb, nagyon meg voltam illetődve, alig beszéltem valakivel, a végére még Pocokkal is összevesztünk valami borzasztó hülyeségen.

Keddtől viszont már maga volt a csoda. Jobban mondva, sosem gondoltam volna, hogy ez az egész lehet ennyire jó is. Oké, persze, mikor szóba kerültek a ZH-k meg a vizsgák meg a mindenség, akkor úgy kicsit eléggé kedveszegett voltam, de alapvetően maga az, hogy azt tanulom, ami érdekel (kivéve a kommunikáció meg egyéb nyelvtanos dolgok, de hát ezen is túl kell esni), és egy ilyen jó társaság része vagyok... Mert hogy összesen 10-en vagyunk, akik tanítósok, és valahogy mindenkinek egyértelmű volt, hogy ha van egy felesleges fél óránk és nincs dolgunk, akkor kiülünk A PADhoz. Sokkal normálisabbak itt az emberek, mint a gimiben voltak, sokkal befogadóbbak, nem néznek rád furán, ha elkezdesz nekik a csillámpóni mániádról beszélni. 

Nem tudtam hova tenni ezt az egészet. Valahogy annyira meglepett, hogy végre nem az van, hogy ha ki mered mutatni, ki is vagy valójában, akkor nem elküldenek a világ másik oldalára, hanem beszélgetnek veled erről az egészről. Annyira új, és annyira kellemes érzés. Maga az egyetemi élet is. Sokkal inkább arra számitottam, hogy mindenki alkoholista lesz és mindnekinek csak a bulizáson jár az esze, de szerencsére sikerült pont azt az osztályt kifognom, ahol szinte egy olyan ember sincs, akinek ez lenne a mindene. 

Nem tudom elmondani, mennyire hálás vagyok ezért az egészért. Nincs túl sok órám sem. Hétfőn fél kettőig, kedden és szerdán fél négyig, csütörtökön délig vagyok, pénteken pedig délre kell csak bemennem, és csak fél ötig. Sokkal barátibb az egész, mint gimiben. És sokkal könnyebb a tanárokkal is kommunikálni, hogy végre nem 10 évesnek tekintenek minket. Nekem ez sokat jelent.

Viszont, hogy ne csak pozitiv dolgokat mondjak... Pénteken beszélettünk a csoporttársakkal, mert valami gond volt a kreditekkel és a szabadon választható tárgyakkal. Lényeg, ami lényeg, hogy Pocokkal elmentünk utánajárni a dolgoknak, mert engem személy szerint nagyon felidegesített, hogy még ezt sem tudják normálisan megoldani... Természetesen a tanulmányiban senki, ezért maradt a szervergazda, aki azt monda, csak egy hely maradt arra az órára. No, mi 5-en nem vettük fel mert elvileg nekünk ezt nem is lehetett volna, viszont el kellett mennünk egy előadóhoz, hogy akkor legyen már szíves még megemelni a létszámot, mert akkor minden tanító ide jönne. Meg is emelte, de kiderült, hogy ez egy másodévesen kötelező tárgy, elvileg mi fel sem vehetnénk, de mégis, mert most szabadon választható, később nem kell, de nekünk nem is annyi kredit kell, amennyit mondtak, de azért kell 15 ami szabadon választottból jön össze. Igen ám, de más szabadon választható nincs, csak Egerben. Az meg kicsit nem itt van. Tehát felvettük, de még maga a "diákszenátus" se tudta, hogy mikor és mennyi kreditnek kell meglenni. Tehát nagyon rendben van ez az iskola, csak gratulálni lehet ehhez a szervezettséghez.

No, mindent egybevetve, egy nagyon jó heten vagyok túl. Remélem a továbbiakban is hasonló élményekről számolhatok majd be. További kellemes napot!

010.

2016.09.14. 22:14, Limonadee

Hahó, Mézescsupraim~

Nem tudok úgy aludni menni, hogy ne mutassam ezt meg. A lemez már egy jó ideje a kezemben van (jó huligán módjára már a második nap megvette nekem Pocok~), és eddig nem is ez volt a kedvencem, most viszont annyira... Nem is tudom. Csak hallgassátok és megértitek, miről beszélek. 

009.

2016.09.10. 21:05, Limonadee

love, you, and heart kép

Halihó, Mézik!

Nos, megtörtént a beiratkozás. Ami egyben a névnapom is volt. Kezdődött az egész napom azzal, hogy Pocokkal végre sikerült közös nevezőre jutni. Vagy mifene. Lényeg, ami lényeg, hogy talán sikerült végre normálisan megfogalmazni, hogy mit érzek velünk kapcsolatban, és ma eléggé bebizonyította, hogy tényleg komolyan is veszi. Mindezt egyébként fél kettőkor beszéltük meg, mi pedig reggel nyolckor indultunk. Yey~

Reggel elmentünk kinyomtatni a papírokat, mert természetesen pont akkor fuccsol be a mi kicsiként, amikor kellene. Lényeg, ami lényeg, hogy egy kisebb vagyont hagytunk ott a papírboltban emiatt, ráadásul nem is nyomtatta ki rendesen, de mi távozás után mit képzelünk hogy reklamálunk? Szerencsére Pocokék segítettek megoldani a problémát.

Maga az évnyitó nagyszerű volt, nagyon tetszett. Nem volt semmi igazán nagy dolog, csak beszédek meg a fogadalomtétel, de valahogy annyira szép volt... Ha megtalálom, akkor beteszem az egyetem himnuszát, mert nekem annak a meghallásakor esett le, hogy igen, kicseszettül jó helyen vagyok. Nem szokásom dalokon sírni de ezt bekönnyeztem. (Hey, girl... Nem szokásod sírni? Ugyan kérlek...)

Az évnyitó után volt a beiratkozás. Na de hogy ott mi volt. Én nem tudom, hogy csak ennyire szétszórtak és meg nem tervezettek, vagy hogy hogy lehetett ezt ennyire elrontani... Tudtam, hogy biztos sokáig fog tartani meg minden, de hogy konkrétan 11-től ott ültünk fél 4-ig és még így sem volt semmi információnk, hogy mit kell meg hogy... Na akkor akadtam ki igazán. Az egy dolog, hogy nem tudnak szervezni, de ha már van elvileg egy megbeszélés, ahol megmutatják, hogy működik a neptun, ne csak annyi legyen már, hogy jé nézzétek, van egy kódod meg egy jelszavad, azt nagyon jegyezd meg a többit meg szívd ki a kisujjadból. Értem én, hogy legyünk kicsit önállóbbak, mert egyetemisták vagy mifenénk volnánk, de azért mégis...

Mindenesetre, ezután jött az igazán boldog befejezés, mert Pocokkal elmentünk enni valamit, aztán sétálni. Utána pedig megjegyeztem, hogy valami olyasmit akarok csinálni a névnapomon, amit még soha. És elvitt a várba! Meg a mellette lévő öntödét is megnéztük. Nem csak maga a tény, hogy láthattam a várat, nagy dolog, hanem az is, hogy eszében volt az, hogy még sosem jártam ott - és nekem sem jutott pont ez eszembe. Nagyon boldoggá tett. És az is, hogy voltak ilyen kis bódék a vár előtt, én pedig próbálgattam a gyűrűket, mondván, úgy sem lesz jó rám egyik se, mint ahogy az szokott lenni. Aztán találtam egyet, odafordultam, hogy nézd, pont jó~ Mire megvette. Nagyon meglepett, aztán ott a várnál "megkérte a kezemet". Igen, egy hülye bizsuval, de annyira spontán volt és annyira őszinte, hogy egyszerűen nem tudtam mit mondani. Persze ez nem eljegyzés, csak azért mégis nagy dolog számomra.

Utána pedig még elmentünk sütizni és a kedvencemet kaptam epres szörppel~ Imádom ezt az embert. A hülye vitáink mindig annyira megingatnak, pedig nem lenne szabad, mert általában mindig apró hülyeségeken akadunk ki a másikra. Közben meg jobban szeretjük eymást, mint azt valaha is el tudtam volna képzelni. Rengeteg romantikus regényt olvastam és sosem voltam hozzászokva, hogy egy valódi kapcsolatban igazából természetes, hogy adódnak gondok. De a lényeg tényleg az, hogy ha szeretitek egymást, minden mindegy. Lehettek bármilyen rosszban a másik családjával (höh), lehet, hogy hátráltatnak majd, de végül is megoldjátok, hogy ha nagyon akarjátok. És még erősebbek lesztek. És én most ezt érzem.

 
Küzdj az álmodért
Friss bejegyzések
2017.07.14. 22:46
2017.07.07. 17:13
2017.07.04. 13:56
2017.06.30. 16:26
2017.06.20. 23:41
Friss hozzászólások
 
Minden vágyadért

A  legeslegjobb bloggercsalád:

BLOGGER QUEENS - közös blog

Isabelle – aki hasonlóan látja a világot, mint én
Amy – aki olyan, mintha egy gondoskodó nővérke lenne
Eszter – aki biztosan csodálatos menyasszony volt
Andi – aki nagyon tehetséges fanfic író
Dzseni – aki a mi bloggeranyucink
Ninaa – aki imádom, hogy ilyen cuki és személyes
Gréti – aki olyan gondolatokat tartogat magában, amiktől lehidalok
Tamás – aki nem családtag, de a blogját megkedveltem
Davina – aki hasonlóan szereti a beauty-témát, mint én

Cserék: 

Buli Vivien és Sophie és Uictorie és Esther és Minaru
és Ananász Lány és Reba és Ninette és Cerila és
Anda és Thea és Cookie és Viki és Szabe Te?

 

 


Hûsölj a nyári melegben egyedi módon - nézz jégkorong meccset! Nem tudod, hol kezdd? Adok pár tippet! ^^    *****    STITCHERS - Gyere és ismerd meg a Freeform csatorna sorozatát és annak színészeit! Épp San Diego Comic-Con lázban égünk!    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik…    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!