Seholország

033.

2017.01.23. 21:17, Limonadee

Mézik!

Megbuktam filozófiából. Szerdán megyek javitani, de szerintem olyan felesleges. És hogy miért? Az anyósom barátnője a tanár. Ugyan már, Limonadee, hát senki sem tenne ilyet, de... Ő? Dehogynem. Még ám, hogy megteszi. Én pedig most nem tudom, hogy mi lenne jó döntés, pofonverni, vagy itthagyni ezt a tetűtelepet. Minden más furamód 4-5-re sikerült csak az a két tárgy nem, amit ez a nő tart. Meg az ének, de hát az ének. Meg furulya.

Egyébként, most úgy megint felötlött bennem az, hogy milyen jó is lenne tanitani. Mennyire szeretném. Mennyire jól csinálnám - és ezt most minden egoizmus nélkül. Egyszerűen csak készség. Tudom, hogy könnyen menne.

Aztán elgondolkozom azon hogy megéri-e? Nem. Nagyon nem. Öt év múlva tönkremenni? Hagyni, hogy kivesszen belőlem a hivatástudat? Nem. Anatómia vizsgán szóba jött valahogy, hogy tanitani szeretnék-e vagy sem. Megértett a tanárom. Mindenben, és ő is azt mondta, hogy ha van rá lehetőségem, akkor mást csináljak, pedig ha valaki, akkor ő tényleg sokat látott a maga 70 évével, ha nem több. Sokkal többet beszélgettünk erről a témáről, mint a hát izmairól meg a légzésről, de megérte, mert most kezdett előttem körvonalaződni, hogy tényleg nem csinálnám ezt az egészet, mert a magyar oktatási rendszerhez egyszerűen nem kivánok tartozni. Nem leszek részese több 100 diák elrontásának, mert most igenis ez folyik.
Megtanitják hogy KELLENE viselkednünk, tanitanunk, nevelnünk, de ha véletlenül is a helyes módszert választod, kinéznek. Kibeszélnek. Kirúgnak. Nem gondolkozhat a gyerek. Nem lehet kreativ. Ne gondolkozzon logikusan cak magolja be. És már még kézzel SEM kell irni. Nem vicc, tényleg be akarják vezetni. 

És hogy ezek után mik a terveim? Őszintén nem tudom. Egyelőre legyen egy diplomám, aztán majd elhelyezkedek valami teljesen más helyen, mert ezt a rendszert nem kivánom erősiteni. Már mi sem úgy gondolkozunk, ahogy kellene. Legalábbis sokan nem.

Másik téma, de kicsit idevág. Sokszor olvasgatok Gondoltad volna? meg hiroldalak kommentjei között. Mondjuk, a legtöb esetben inkább csak felidegesitem magamat. Bármi probléma történik: AZ ARABOK. Én már olyan cikket is olvastam, amiben arról van szó, hogy a veronai balesetet is ARABOK okoztak. Mikor a berlini probléma volt még karácsony elején, és kijöttek a hirek arról, hogy valami lengyel tette rögtön tudtam, oké, most igen, de holnapra már AZ ARABOK lesznek felelősek. És valóban. Akkor is ha semmi közük hozzá, valahogy kötni kell, mert már akkor nem is hir, már akkor nem is haláleset.

Szörnyen bánt ez. Leginkább az, hogy ha még az 50 éves embereket is meg lehet ezzel vezetni, akkor mit várnak egy magáról nem tudó 6-7 évestől? Az nem baj, hogy Sziriába mi történt vagy mi történik. Az nem számit, hogy hány egyiptomi halt meg másik buszbalesetben. Persze, nemzetünk, magyar halála jobban fáj, egyértelmű. De hogy olyanokat mondjuk BÁRKIRŐL ismeretlenül, hogy rohadjon meg, megérdemli a halált... És mindezt egy FELNŐTT, 40 éves ember szájából... És akkor csodálkozunk, hogy a gyerekek is ilyenek, empária és érzések nélkül...

Nos, azt hiszem, sikerült kidühöngenem magam. Most megyek, mondom tovább a magamét Pocoknak, mert imádok vele ilyesmikről beszélni. Kellemes hetet!

032.

2017.01.22. 15:00, Limonadee
Kreativkodjunk~ I.

39 Cork #Crafts That Will Make You Wish You Drank More Wine ...:

Mézik, eljött egy újabb sorozat!

Ezúttal minden negyedik héten különböző DIY dolgokat fogok nektek mutatni. Igyekszem majd nem túl nehéz és nem túl sok anyagot igyénylő dolgokat mutatni, valamint, szeretnélek megkérni titeket, hogy ha esetleg valamelyiket elkészititek, csináljatok róla fotót és mutassátok meg nekünk! 

Az első bejegyzésben a parafadugók kapnak főszerepet!

031.

2017.01.18. 22:53, Limonadee

Aktuális kedvenc. Egész héten ez járt a fejemben~ (Nem is a vizsgára tanult anyag, neeem~)

Címkék: zene

030.

2017.01.15. 15:00, Limonadee
Dream House I.

pinterest: @connellmikayla:

Mézik!

Gondoltam, elkezdenék több sorozatot. Egyelőre a többit nem szeretném lespoilerezni, mindenesetre, annyi biztos, hogy mindegyik inspirációmerités céljából készül, valamint, hogy magamat is kicsit szórakoztassam, a saját tetszésem szerint rendezgetnék különböző képeket. 4 különböző sorozat fog indulni, a legelső témája a lakberendezés lesz. Minden héten vasárnap számithattok ilyen bejegyzésekre. Kellemes nézelődést, kezdjük is, mára mit gondoltam!

MINIMAL STYLE - Kattints a "Bővebben"-re, ha érdekel

029.

2017.01.12. 15:53, Limonadee
Second Hand

Sziasztok, Mézik!

Szeretnék ma a turikról beszélni nektek egy keveset. Régen, mikor kiskoromban ilyen helyen voltam, undorodtam tőlük, annyi sok idős, büdös ember volt ott, akik lökdösődtek ezért-azért, mert hát milyen szép szoknya csak ennyiért? Utáltam. Akkoriban sem tudtam elképzelni azt, hogy én ilyen környezetben ruhákat vásároljak, főleg, hogy ilyen emberek próbálják fel előttem.

Most, körülbelül három hónapja voltam először a környék egyik legszebb turijában és azonnal megváltozott a gondlkodásmódom. Háda a közelünkben nem volt, de azokat már egy ideje szerettem, persze leginkább csak különleges darabokat vettem onnan, azokat is alkalomadtán, amikor Miskolcon jártam. Most egy pár hónapja nyitott itt a környéken is egy Háda, gondoltam benézek, biztos szép lesz, de nem. Nagyon nem. A közelébe sincsen annak amibe én szoktam járni.

De nézzük is, miért rajongok ezért a heyért. 

Az emberek. Borzasztó kedves mindenki, nem úgy mint egy sima boltban, itt mindenki segit, ha esetleg valakivel már többször s találkoztunk, és találunk valamit, ami a másiknak talán jó lehet, akkor szólunk. Vagy ha éppen ránk nem jó, továbbadjuk, főleg ha az tényleg igényes. Bár ott szinte mindegyik az.

Szeretek nézlődni. Sokszor van olyan, hogy minden elvárás nélkül benézek akár sima lakberendezős boltokba is, mert jó érzés elképzelni, milyen lehet az én lakásom majd, miket tennék bele. Ugyan ez a helyzet a turikkal. Lehet, hogy sok ideig nem találok semmi érdekeset, aztán hirtelen előttem terem minden, amire vágytam. És már maga a nézelődés is boldoggá tesz, főleg hogy kedvesek az emberek és szép a berendezés, a környezet.

Érdekes darabok. Mindig. Igaz többnyire nem az én stilusom, ezért nem is veszem meg őket, de az biztos, hogy örömmel nézelődök igazán különleges dolgokat. Valamint, nem csak ruhadarabok, de táskák is vannak bőven, amik ugyan végképp kiverik nálam a biztositékot, de imádom őket.

Ennyi pénzért? Képzeljétek el, hogy jártam. Anyukámmal pont a városban voltunk, ő felment a dolgát elintézni, én meg szokás szerint elmentem szétnézni. Pénzt nem vittem, mondván nem akarok költeni. Aha. 250 forint volt minden. Én pedig megtaláltam A KABÁTOT. Életem kabátját. Egy egyszerű, fekete, karcsúsitott szövetkabátot. Semmi hibája nem volt, még a szine sem volt megfakulva. Én pedig nem mertem letenni. Ott mászkáltam a boltban majdnem két órát, mert nem mertem letenni, eltenni lehet eltették volna, de nem mertem megkockáztatni, úgyhogy meg kellett várnom anyát, amig odaér. (Addigra persze találtam magamnak egy inget is, mert miért ne.) És tudjátok, mi az ami még megdöbbentőbb? Utánanéztem, mennyi ennek a márkának egy kabátja. Tudtam, hogy nagy dolog, de maximum, nagyon maximum 100 ezerre tettem volna. Hát nem. Félmillió. Nem pont ez a darab, gondolom ez már régebbi, egyértelműen nem is ér annyit, de azért mégiscsak megmaradt az, hogy csodaszép, a minősége is tökéletes és kifogásolhatatlan. 

Összességében nagyon szeretem ezt a helyet, de gondolom más, városi turik is jók lehetnek, de mivel én eléggé helyhez kötött vagyok, ezt ismerem. Mindenkinek saját döntése, hogy mit gondol ezekről, de én is utáltam, mégis megtaláltam azt a helyzet, amire egy szavam sem lehet.

 

Semmi sem lehetetlen
 
19. Lány. Pocok. Egyetem. Sorozatok. Könyvek. Blogolás. Romantika. Yankee Candle. Sminkek. Vásárlásmánia. Jegyzetelés. Mindenamiirószer. Halhatatlanok. Starbucks. Heartland. PFUDOR.
Kódalap: GF