Üdvözöllek, Mézi!

A blogom témáját tekintve egyértelműen inkább személyes. És hogy én ki vagyok? Egy lány, aki már egy jó ideje a G-Portál berkein éli mindennapjait. Egy olyan lány, aki nem fél kimondani, amit gondol - amiből rengetegszer konfliktus adódik. Úgy érzem, haladnom kell tovább ezen az úton, nem hagyhatom, hogy bárki elbizonytalanitson. És hogy miért? Mert semmi sem történik véletlenül. Oka van annak, hogy én ezt most leirom, és oka van annak, hogy te erre a blogra tévedtél. És hogy mi az ok? Légy nyitott, és rájössz!

Kódalap: LD

 
 
Seholország

103.

2017.09.06. 11:23, Limonadee

Sziasztok, Mézik!

6. nap: Hat dolog, amit vársz az őszben:

 • Őszi illatú gyertyákat
 • Az eső és a falevelek illatát
 • Pumpkin Spice Latte
 • Legyen végre megint rutin az életemben
 • Tudom, hogy már mindjárt itt a karácsony
Címkék: szeptember tag

102.

2017.09.05. 23:28, Limonadee

Sziasztok, Mézik!

Én... Nem tudom mit mondjak. Egyszerűen a sirás kerülget. Nem tudom, mennyire ismertek, nem tudom, mit gondoltok igy látatlanba rólam. De az tény, hogy az emberekkel MINDIG igyekszem kedves lenni. És inkább úgy vagyok vele, hogy ha jót nem tudok mondani, akkor inkább semmit, mert tudom, mennyire meg tudják az emberek bántani egymást.

Nyers vagyok. Nyers, de nem gonosz. Kimondom, amit gondolok, de sosem úgy, hogy azzal másokat megbántsak. Szeretek diplomatikus lenni, mert nekem nem éri meg az, hogy veszekedjek az emberekkel. Vitázni szeretek, de az más tál tészta. Mindenesetre sokan nem kedvelnek, de egyikük sem azért, mert gonosz lennék, sőt azok az emberek nekem mondják el a bajukat, akik amúgy nem kedvelnek - ez mi már amúgy na mindegy...

És akkor... És akkor ezt kapom. Én őszintén annyira kibuktam ezen az egészen, hogy most már sirok is. Tudom, teljesen feleslegesen, mert ez nem érdekli az adott személyt. Nem érdekli az adott személyt, hogy mennyire sokat adok az ilyen KIVÁNOM hogy ez meg az legyen veledre... Igen, vallásos vagyok. Nem katolikus... Legalábbis nem az a fajta, amire alapból gondol az ember, de ez most lényegtelen. Hiszek Istenben. Hiszek az akaratban. Hiszek a kivánságokban. Hiszek abban, hogy csak jót vagy semmit, mert tudom, EZ nekem mennyire fáj, hát még ha több lett volna ebből. 

Nem értem, miért ilyenek az emberek. Nem értem, miért kell mindenből a legrosszabbat leszűrni. ÉN nem vagyok empatikus. Én, aki ha egy állatot meglát az utcán kisirja a kispárnáját. Én, aki nem tud másra rosszat mondani. Én, akihez mindig jönnek hogy kiönthessék a szivüket. Én, aki a nevezetes hurrikánról annyi videót néztem meg, hogy a végén aludni sem tudtam, mert szörnyű, hogy ez történik az emberekkel. Ez történik az állatokkal, mert egy madárra vagy egy kutyára, esetleg egy rókára ki gondol ilyenkor? Nem fogom kifejteni ezt egy vadidegennek. Legyek csak geci, mert egy kérdést fel mertem tenni. És hogy miért kezelem ebben a szituációban a hurrikánt ennyire "semminek"? Mert csomagok szempontjából nem fontos. Igen, utána néztem. Ha hurrikán miatt lenne, akkor egy szavam se lenne a késés miatt, de nem amiatt van. Ezért is bátorkodtam a kérdést feltenni.

Amúgy igen, az én lelkiismeretem tiszta. Tiszta, mert ártatlan kérdés volt, tiszta, mert nem tudnék SOHA ilyet irni vagy mondani senkinek. 

És hogy miről is beszélek:

101.

2017.09.05. 19:22, Limonadee

Sziasztok, Mézik!

5. nap: Top 5 kiemelkedő dolog a nyaradból:

 1. Anglia. Nagyon sok minden történt, ami jó volt, sok minden, ami rossz volt, de összességében nagyon hálás vagyok azért, hogy eljuthattam oda, és láthattam azokat a csodálatos helyeket. Tudjátok én nagyon oda meg vissza vagyok a szépirodalomért, különösen Chales Dickens illetve a Bronte nővérek könyveiért, és mikor megtudtam, hogy eljuthatok azokra a helyekre, ahol ezek játszódnak... Hát mit ne mondjak nagyon megörültem, és az enyhe kifejezés. És mikor Pocok elvitt a Sherlock Holmes múzeumba!
 2. Pocok. Végre nem olyan nyarunk volt, mint az eddigiek, tudtunk végre minőségi időt együtt töteni, amiért nagyon de tényleg nagyon hálás vagyok. Nekem a szeretetnyelvem az együtt töltött idő, és ha ebből hiányt szenvedek, akkor képes vagyok akár saját magamnak olyan depressziv hangulatot csinálni, hogy utána sehogy sem tudnak kihúzni belőle. 
 3. Családom. És a velük eltöltött idő ugyebár. Nagyon hiányzott, különösen az, hogy nagyival végre tudjak beszélgetni.
 4. Dolgozhattam egész nyáron. Mondjuk elég keveset mentem, mert a munkahelyem borzalmas, erről BQ-n irtam is egy bejegyzést. Lényeg, ami lényeg, hogy nagyon örültem, hogy volt egy hely, ahol ugyan nem szerettem dolgozni, de mégis megtudtam, hogy ha valamit el szeretnék érni, azért meg is kell dolgoznom. 
 5. Agymenők. Egész nyáron ezt néztem, és őszintén szólva a Heartland után a kedvenc sorozatom. Ha rossz volt a kedvem megnevettetett, megvigasztalt, együtt aggódtam a szereplőkkel. Nagyon, de tényleg nagyon örülök, hogy nyár elején elkezdtem megnézni.
Címkék: szeptember tag

100.

2017.09.04. 15:00, Limonadee

Sziasztok, Mézik!

Nos elérkezett az élménybeszámolós bejegyzés. Igazság szerint nem voltam biztos benne, mikor jöttem haza még  akkor sem, hogy meg kellene-e irnom ezt, de végül is ez az én blogom. És miért ne tenném, hiszen régen is mindent leirtam nektek. Mostanság egy kicsit ezek a bejegyzések elmaradtak, pedig nagyon sokszor gondolkoztam, hogy jó lenne megosztani veletek, mi történt velem. Illetve hiányzik is.

No de nem is fecsérelem tovább a szót, térjünk rá a lényegre. Vasárnap, azaz augusztus 20-án indultunk Pocokkal neki a nagyvilágnak. Reggel nyolc körül indultunk, és délre fel is értünk Pestre. No, aki már régebb óta követ, az tudja, hogy nekem Pest a mindenem. Mióta Pocokkal novemberben elmentünk oda, az óta csak arról tudok álmodozni, mikor fogunk oda felköltözni.
Miután megérkeztünk a vonattal, rögtön a szállásra mentünk, mert ismételten új szállást sikerült kifogni, ergo meg is kellett keresni, illetve annyi cuccunk volt, hogy azzal metrózgatni egyszerűen borzalom volt. (Szerencsére metro közelben volt a szállás, és ahhoz képest, milyen olcsó volt, szép tiszta is, úgyhogy valószinűleg következő alkalommal is ott fogunk foglalni.) Ezt követően pedig találkám volt egy lánnyal, ugyanis... Mély levegő, drágák... Megvettem életem első Naked palettáját, méghozzá a 3-asat! Nagyon szép szinek vannak benne, bár annyira nem vagyok vele megelégedve. Inkább kiadtam volna ezt a pénzt Colourpop termékekre, szerintem elégedettebb lennék vele.

A 20-át illetve a 21-ét Pesten töltöttük. Igazság szerint voltunk a várban, megnéztük a tűzijátékot (hatalmas élmény volt, meg is beszéltük Pocokkal hogy jövőre is ott a helyünk), meg hát a szokásos programok - városnézés. Plusz még ugyebár be kellett vásárolni ajándékokból is. És ami hatalmas öröm volt, és sajnáltam, hogy repülővel mentünk, mert nem tudtam több dolgot vásárolni: Árkádban le voltak akciózva a Yankee Candle-ök. Minden. Sajnos bezár a bolt, ahonnan régebben vettem tartokat (első emeleten volt ilyen lakásdekor bolt, ahol árultak YC gyertyákat is, tartokat is, és olcsóbban mint a márkaboltban), és most szinte fillérekért el lehetett őket hozni. Meg amúgy mindent. Ha még nyitva van, és pestiek vagytok szerintem mindenképp megéri benézni.

No, de akkor térjünk is át az utazásra, meg a repülőre. 21-én este már nyolckor a szálláson voltunk, mert mi bizony ALUDNI fogunk. Aha. Ebből az lett, hogy Pocok aludt fél órát egyszer, én semennyit, végighallgattuk legjobb barátnőm problémáit telefonon, aztán Pocok még annyira toppon érezte magát, hogy ő biza még a buszmegállóba is kisétál hajnalban, mert meg kell nézni, merre van. Ja, és elindultunk a busz érkezte előtt egy órával, mert mi átsétáljuk a várost addig~ Aha, nem. Végül leültünk a buszmegállóban és beszélgettünk. Mondjuk arra szükség is volt, eléggé érekes a kapcsolatunk mostanság. A busz egyébként fél háromkor indult, égyre voltunk kint a reptéren, és hatkor indult a repcsink.

Nagyon féltem a repülőtől. El sem tudjátok képzelni, mennyire gyomorideggel mentem ki a reptérre. Meg előtte mik jártak a fejemben. Mindenesetre, maga a reptér egy kész katasztrófa, de legalább nem kellett sokat időzni, meglepődtem hogy egy darab fél literes ásványvizért elkérnek 1000 forintot, de végül is minden rendben volt. Na és a repülő. Hát, Mézik, fantasztikus volt! Az egész egyszerűen... Imádom! Különösen a fel- és leszállás volt emlékezetes, amikor már elértük az utazómagasságot csak olyan... Olyan mintha egy nagyon keskeny, tömött buszon ülnél és valami hihetetlenül sima úton haladnátok. Amúgy... nem tudom, ki hogy van vele, de elvileg nagy turbulencia volt, de észre se vettem szinte. Amennyire komolyan beállitották ezt az egészet, szinte semmi sem volt.

Mire megérkeztünk Angliába, már teljesen ki voltunk készülve a több, mint 24 óra ébrenléttől, igy az első napunkon leginkább aludtunk, illetve Chathamben mászkáltunk egy kicsit. Szerencsétlenségünkre Pocoknak sikerült elkapnia egy kis náthát, igy a második nap is szinte csak Chathamről szólt, de annyira nem is bánom, nagyon szép város
Harmadik nap sikerült összeszednünk magunkat annyira (mivel ekkorra már én is lebetegedtem), hogy reggel elinduljunk Londonba. Mondanom sem kell, hatalmas elvárásaim voltak, főleg, hogy egyik osztálytársam kedvenc városa, és nagyon felhype-olta. Eléggé csalódás volt, mit ne mondjak. Igen, nagyon szép épületek vannak ott, a turistalátványosságok nagy részét megnéztük (csak kivülről, mert tudtuk, hogy egy nap alatt nem tudunk mindent megnézni belülről), sőt még Greenwich-be is elmentünk. De az egész egyszerűen... többet vártam a nagy Nyugattól. Én egyszerűen... ki merem jelenteni, hogy Angliától mi, azaz Magyarország, sokkal többet érünk! Higgyétek el, ha nem igy gondolnám, nem mondanám, de most, hogy láttam, hogy a metro olyan szinten van mint nálunk a hármas metro, hogy a városban a közlekedés borzalmas, hogy ugyan úgy szegények az emberek... Egyszerűen elküldeném azokat a tiniket, akik azt mondják, kimegyek Angliába meg Németországba, mert ott majd milyen jó lesz, hogy nézzék meg, hogy nem. Nem jobb. Erről majd lesz bejegyzés.
Amúgy ha már London... Pocoktól kaptam a Debenshamból két Kat von D rúzst! Mézik én annyira imádom őket! Biztos, hogy ha legközelebb is kint járok, beszerzek belőlük még pár árnyalatot. Nem mondom, hogy olcsó, sőt, de minden pénzt megér!

No de térjünk is vissza... A csütörtök Londonról szólt, pénteken pedig, mint egy kis család, elindultunk Bowingtonba. Tank múzeum, Pocokkal oda meg vissza vagyunk érte. Lényeg, hogy nagyon tetszett, ültem lánctalpasba, szép volt, jó volt, kaptam egy macit. Ééééés~ Bowington után sikerült még utolsóként jegyet venni Stonehenge-hez!!! Ez volt minden álmom Angliával kapcsolatban, komolyan! Hatalmas élmény volt. Mindig is spirituális beállitottságú voltam, úgyhogy nekem aztán duplán nagy élmény volt. És mivel már utolsóként vettünk jegyet, nem is volt sok ember, úgyhogy nyugodtan nézelődhettünk.

Végül pénteken volt a nagybevásárlás, mostohaanyóskám (akit amúgy imádok~) elkisért pár olyan boltba, ahol tudtam anyáéknak venni szuvenirt, illetve végül sikerült az osztálytársainknak is beszerezni pár érdekes dolgot. (Bár lehet a végén megtartom őket, mert továbbra sem vagyunk jóban.) És Mézik, olyan szép cipőt találtam! Lehet majd fogok hozni nektek bejegyzést is az angliai szerzeményekről, mert vettem pár dolgot.

No és végül vasárnap neki is indultunk a hosszú útnak. Borzalmas volt. A komptól féltem a legjobban, de pont, hogy az volt egy olyan dolog az egész útban, amit még élveztem is. Rosszullét nélkül! Egyébként meg tényleg szörnyű volt, apósom kitalálta hogy egy nap alatt érjünk le Balatonra, ő a felét végigaludta, mi meg vezettünk. Megjegyzem, életemben először vezettem autópályán, hajnalban, 24 óra ébrenlét mellett, de mit számit az? Mindegy, nagyon, de tényleg nagyon dühös voltam másnap mindenkire, és úgy voltam vele, hogy ha nekem még egy napot ott kell töltenem, akkor inkább fenéket bele, hazajövök vonattal, még az is jobb.

No, lényeg, ami lényeg, hogy 29-én értünk haza hajnali 2-re. Nem mondom, hogy rossz volt, sőt, ha az utazás nem lett volna, akkor azt mondanám, minden flottul ment volna. Igy annyira nem. De még igy is azt mondom, hogy feledhetetlen, és hatalmas élmény, és nagyon hálás vagyok, hogy emehettem Pocokkal, eljuthattam a Baker Streetre, a Stone Henge-hez és még regeteg mindenhova!

(Képek a bővebbenben, feltöltés folyamatban)

099.

2017.09.04. 12:00, Limonadee

Sziasztok, Mézik!

4. nap: Lista azokról a dolgokról, amik ma történtek veled, és hálás vagy értük:

 • Pocok mellett ébredtem
 • Találkozhattam egy nagyon kedves ismerősömmel
 • Kaptam két meseszép ruhácskát
 • Munkalehetőséget kaptam szombatra
 • Lehetőségem van sportolni végre
 • Az autómat végre elvittük szerelőhöz, hogy rendbeszedjék egy kicsit
 • A családom mellettem van, ahogy Pocok is
 • Beszélhettem a bloggerinákkal, imádom őket~
 • Csatlakozhattam egy csoporthoz, aminek hatására lehet, hogy sikerül a GP-t újra a régi szinvonalra felvinni

098.

2017.09.03. 14:25, Limonadee

Sziasztok, Mézik!

3. nap: Jelenlegi kedvenc divattrend(ek):

Igazság szerint egész nyáron csak az járt a fejemben, hogy szeretnék egy olyan bodyt, ami tudjátok top, és a mell részénél olyan fűzős. Szerettem volna ilyet rövid ujjal is és hosszúval is, hogy télen és nyáron is tudjam élvezni, de mikor az első ilyet felpróbáltam, rá kellett jönnöm, hogy háááát, ezt nem igazán az én mellméretemhez találták ki. Viszont másokon imádom. 

A második ilyen pedig az a vállkidobós blúzok, ruhák, egyszerűen azokért is oda meg vissza vagyok. Annyira aranyosak, és annyira ki tudnak emelni kis mellett is, a nagynál meg pont, hogy eltakarják, hogy annyira ne bámulja meg mindenki. Szerintem egy tökéletes alapdarab lehet ez mindenkinek. És ami még jobb: fürdőrucikat is láttam ilyen megoldással, eszméletlen jól néznek ki.

(Bővebbenben találtok képeket az emlitett darabokról.)

Címkék: szeptember tag

097.

2017.09.02. 15:12, Limonadee

Sziasztok, Mézik! 

Elérkezett a második nap, ime a kérdés és a válasz:

2. nap: Valami, amit nemrég teljesitettél és büszke vagy rá:

Elutaztam Európa másik felére, Pocokkal kettesben. Szeretem, de a bizalom elégé megrendült mostanság kettőnk között, ezért is nagy szó, hogy meg mertem lépni ezt. Nem mondom, hogy minden rendben ment, sőt (erről majd egy másik bejegyzésben), viszont hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy el mertem menni, hogy felültem életemben először egy repülőre, és egy hetet eltöltöttem szinte vadidegen emberek társaságában, ráadásl úgy, hogy a végén annyira megszerettem mostohaanyósomat, hogy majdnem elbőgtem magam a búcsúzkodásnál. Hihetetlen büszke vagyok erre az egy hétre, valamint a hazaútra is, mert bár ideges voltam, sirtam, de megérte. Élettapasztalat. (És remélhetőleg lesz bejegyzés erről nemsokára, hogy értsétek is, miről beszélek.)

Címkék: tag szeptember

096.

2017.09.02. 15:03, Limonadee
Szeptemberi kihivás 1.

Sziasztok, Mézik!

A bloggerközösségben találkoztam egy szeptemberi kihivással, és mivel szeretem ilyenekkel elütni az időt, úgy gondoltam, én is kitöltöm. Először Pepe osztotta meg ezt, nézzetek be hozzá is mindenképp! Ez most nem olyan tag lesz, mint a többi, nem egy bejegyzésben fogom kitölten az egészet, hanem minden nap egyet, egész szeptemberre lesz valamilyen kérdés. Ha érdekel titeket, akkor tartsatok velem.

1. nap: Céljaid szeptemberre:

 • Irni egy bejegyzést a nyári élményekről, szóval tudjátok, amolyan összefoglalót.
 • Boldogan kezdeni az egyetemet még akkor is, ha utálom
 • Felvenni MINDEN tárgyamat, nem elfelejteni a még megmaradtakat
 • Pocokkal elmenni valahova randizni, úgy igazán randizni
 • Megbeszélni Pocokkal a problémákat
 • A bullet journalben rajzolgatni - még olyan kis üres
 • Szeptember végén megrajzolni az októberi lapokat
 • Új dizit készteni az oldalra
 • Sorozatozni és olvasni
 • Cikkeket irni. Sokat. Lehetőleg előre is megirni párat, mert előre látom, hogy nem lesz időm december körül.
 • Venni pár pulcsit, egy farmert és esetleg egy új shopper táskát. 

095.

2017.08.31. 15:00, Limonadee
Az idei nyár dala

Címkék: zene nyár

094.

2017.08.23. 15:00, Limonadee
Kedvenc idézetek

Sziasztok, Mézik!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem az idézeteket. Régebben, mikor volt időm sokkal többet olvasni, mint most, leginkább ugyebár nyáron, mindig volt mellettem egy füzet is tollal, hogy azokat a részleteket, amik nekem nagyon megtetszenek, ki tudjam jegyzetelni.
Sajnos mára már ez a füzet elveszett valahol (valószinűleg anya felvitte a padlásra), viszont az idézetek iránt töretlenül megmaradt a szeretetem. Valahogy, ha rossz kedvem van, mindig örülök, ha rámehetek Citatumra, és a kedvenc szerzőimtől motiváló idézeteket olvasgathatok. Feldobnak. 

Eme bejegyzésben pedig a legeslegkedvenceb idézeteimet fogom veletem megosztani. Nektek mik a kedvencek?

Címkék: kedvenc idézetek
 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok