Üdvözöllek, Mézi!

A blogom témáját tekintve egyértelműen inkább személyes. És hogy én ki vagyok? Egy lány, aki már egy jó ideje a G-Portál berkein éli mindennapjait. Egy olyan lány, aki nem fél kimondani, amit gondol - amiből rengetegszer konfliktus adódik. Úgy érzem, haladnom kell tovább ezen az úton, nem hagyhatom, hogy bárki elbizonytalanitson. És hogy miért? Mert semmi sem történik véletlenül. Oka van annak, hogy én ezt most leirom, és oka van annak, hogy te erre a blogra tévedtél. És hogy mi az ok? Légy nyitott, és rájössz!

Kódalap: LD

 
 
Seholország

089.

2017.07.14. 22:46, Limonadee
Panaszkönyv

Sziasztok, Mézik!

Elutaztam a minap (konkrétan kedden), mivel Pocokkal megbeszéltük, mi lenne, ha pár napot fent töltenénk Pesten. Hirtelen ötlet volt, ugyanakkor már nagyon rég óta várjuk, hogy legyen "alkalmunk" fellátogatni. Végezetül 6 óra munka, és 3 óra alvás után elindultunk. Maga ez a három nap (kettőre terveztük, de végül sikerült maradnunk egy napot még) csodálatos volt, imádom Pestet egyre jobban. Voltunk kint a Margit-szigeten, és valami hihetetlen volt! Szerettem volna összefutni pár bloggertársammal, de igazság szerint annyira random jött maga az utazás is, és annyira rövid volt, hogy egyszerűen nem jött volna össze. 

Pestről egy pár szót, hogy azért mégiscsak... Aki régebb óta olvas az tudja, hogy mióta novemberben voltunk fent Pocokkal, meg vagyok veszve ezért a városért. Annyira szeretem, ahogy nyüszög, hogy van élet, hogy haza tudok menni még hajnalok hajnalán is, mindenre van lehetőség... Lényeg, ami lényeg, hogy szerencsére Pocok is hasonlóan gondolkozik, mint én, hiszen mióta voltunk ott áprilisban ő is teljes mértékben a szivébe fogadta ezt a helyet. Mikor most voltunk kint tegnap este a Margit-szigeten és láttuk, ahogy a családok mókáznak, mondanom sem kell, mi is elkezdtük szövögetni a terveinket.

Hihetetlenül boldog vagyok, hogy feljutottunk, álmaim városa. Az pedig, hogy Pocokkal lehettem, csak még emlékezetesebbé tette az egészet. (A szállás már kevésbé, de hát végül is... Az egyik Budán volt, ahova nem járt busz, és annyira kint volt a fenében, hogy másnap már egy másik szállásba mentünk, ahol már hat órakor épitettek... valamit. Na sebaj, nem aludni mentünk~)

No, viszont nem kifejezetten erről szerettem volna nektek mesélni, sokkal inkább arról, hogy ma ugyebár a fél hármas IC-vel jöttünk haza. Szokásos módon, kb. fél órával előtte megyünk megvenni a jegyeket, mire a pénztáros emberke kijelenti, hogy elfogyott a helyjegy. Nekem már akkor gyanús volt az egész, de azt mondta, szálljunk fel, a kalauz majd ad nekünk helyjegyet. Gondolkoztam én, hogy mi, hogy tudna már adni, ha egyszer elfogyott, de nagyon nem volt idő gondolkozni, felszálltunk, majd találkoztuk egy hölggyel, aki ugyan abba a helyzetbe csöppent, mint mi. No, ő elmondta nekünk, hogy alaposan átvágtak, mert a "helyjegy", amit a kaller ad, az nem az, hanem pótdij, azért, amiért mi állunk az IC-n. Na ekkor akadtam ki, leszállni már nem tudtunk, kiderült, hogy a következő és az utánira sincsen már helyjegy, de ne aggódjunk, ha tegnap akartuk volna megvenni a jegyeket, az sem segitett volna, mert már akkor sem volt.

Tudjátok, szidhatnám a kormányt, de nem fogom. Egyrészt, mert meg vagyok vele elégedve bizonyos értelemben, és erről majd lesz is bejegyzés, másrészt viszont nem az ő kezükben van a MÁV. Na de hogy ugyebár régebben hallgattam Morning Showt, amiben egyrészt megkérdezték a hölgyet, aki kérdésekre válaszol, és azt állitotta, a vonatok 90%-a pontosan érkezik. No, nálunk mindig, de tényleg MINDIG késik. Másrészt, mi az már, hogy nincs helyjegy, és állnom kell, iletve bűnttetést fizetnem? Hogy van ez? Többet fizettem az állásért egészen Miskolcig (kb. két óra, mert késett), mintha lett volna ülőhelyem, másrészt úgy bántak velem, mintha egy kutya lennék, a mosdóba nem lehetett bejutni, illetve az egyetlen működő mosdóban nem volt viz. Én őszintén nem tudom, mit mondhatnék, ugyanis szánalmasnak tartom ezt az egész "rendszert". IC és ráadásul pénteken, a legforgalmasabb időben, és errefelé 3, azaz HÁROM kocsit inditanak. Értitek ti ezt? Mert én nem. Arról már nem is beszélve, hogy ha egyszer elfogyott a hely, akkor hogy adhatják ki az "állóhelyet"? Akkor mondja, hogy sajna, igy jártunk, menjünk a következővel, vagy az az utánival. 

Szerintem teljes mértékben jogos a felháborodásom, még talán engem lehet hibáztatni, hogy későn vettem meg a jegeyet, de a hölgyet, aki Németországból jött haza és tegnap lefoglalta, na arra már tényleg nem lehet mit mondani. Sem erre az egészre, mert szánalmas, ami itt megy. Lehet Dunántúlon minden jól működik, de igen, ide is követelhetnénk azt, hogy legalább ne késsen, működjön rajta aminek kell, és ne kelljen az embereknek állnia, mert mi a fasz?

No, most pedig, hogy kidühöngtem magam megyek, és alszom. Három napja nem aludtam rendesen és folyamatosan Pestet jártam, úgyhogy rám fér egy kis pihenés. Holnap pedig ismét munka~

Címkék: vélemény utazás
1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.07.17. 18:03
vix

Hú, remélem megvalósul az álmotok a barátoddal és tényleg fel tudtok majd költözni Budapestre! :) A fővárosunk tényleg csodaszép, én is imádok ott lakni: nagyon sok a lehetőség és az élmény, amit Budapest kínál. Mondjuk én családot alapítani nem szeretnék itt, mert szerintem ahhoz túlságosan nyüzsgő és nyugtalan ez a város. Ha meg valami csendesebb, tisztább helyre költözöl, akkor onnan min. egy óra beérni Budapestre, szóval sehogy sem jó. :/ De lehet csak a "vidéki" beszél belőlem, aki ezt szokta meg és ezt látta példaként egész életében. Viszont az tagadhatatlan, hogy egyetemi városnak szuper, és mint fiatal, nagyon jó dolog ott élni.

A vasútos dologra pedig... tényleg jogosan vagy felháborodva, ez egy elég szemét helyzet lehetett. És tényleg érdekes, hogy engem dunántúliként milyen kevésszer ér ilyesmi. Jó persze, nálunk sem mindig pontosak a vonatok, de általában csak 10 percet késnek maximum. A helyjegy viszont nálunk is sokszor el szokott fogyni, ha aznap vesszük, különösen ha péntek délutánról van szó. Elég kellemetlen tud lenni :( Amúgy a jegyet érdemes legalább egy nappal előtte megvenni, hogy ez ne történjen meg, plusz szerintem sokkal egyszerűbb telefonról/laptopról megvenni, úgyhogy ezt a megoldást neked is csak ajánlani tudom.

És kitartást a munkához! :)


Válasz:

Köszönöm szépen, Vix :) Ami azt illeti, én nagyon szivesen alapitanék ott családot, sokkal inkább, mint itt vidéken :D De ez persze abszolút egyénfüggő. Én inkább úgy vagyok vele, hogy majd nyugdijas koromra esetleg visszaköltözni ide a környékre, de hát semmi sem biztos még, de az tuti, hogy minden erőnkkel azon vagyunk, hogy fel tudjunk oda költözni :)

A vasutas meg... Értem én, olyan értelemben persze, hogy tudom, hogy az én hibám, hogy előbb kellett volna lefoglalni, de abban egyértelműen nem értek egyet, hogy akkor vagy ne adjanak jegyet (állót) se, vagy akkor csatoljanak hozzá még egy vagont, mert szerintem nem logikus három vagonnal péntek délután elinditani errefelé egy vonatot. Na de hát már megnyugodtam, legközelebb biztos, hogy nem igy lesz ez az egész vonatosdi :D 

Köszönöm a hozzászólást :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások